כך תבחרו את השמפו הנכון לשטיפת רכב

סבון מומלץ לרכב שמפו מומלץ לרכב

אנשים רבים מחפשים המלצות לשמפו מומלץ לרכב. הסיבה לכך נובעת מהיצע ענק של מוצרי סבון לרכב ושמפו לרכב מחנויות רבות ואפילו יותר יצרנים ומותגים של מוצרי טיפוח לרכב וחומי ניקוי לרכב.

בפוסט הזה אשתדל להסביר לגבי הנק' הבאות בנוגע לשמפו שטיפת רכב, כדי שתוכלו תמיד להשתמש בשמפו הנכון לרכב שלכם.
(חלק מהאנשים ירשמו סבון לרכב, אני מעדיף את התרגום הישיר מאנגלית - CAR Shampoo מתורגם כשמפו לרכב, לא סבון לרכב)

מהם הסוגים השונים של שמפו לרכב ומתי נכון להשתמש בכל אחד מהם?

1. שמפו קדם שטיפה

מוצר זה יקרא לפעמים גם שמפו מקציף או בגרסאות מסויימות שמפו ללא מגע (Touchless), תפקידו של שמפו הקדם שטיפה הוא לסייע להסרה מירבית של לכלוך מהרכב לפני שמתחילים את שטיפת המגע עם הכפפה או פד השטיפה לרכב. זהו שמפו בעל PH גבוהה (אלקליני) המיועד לשימוש עם מקציף המחובר למכשיר שטיפה בלחץ הידוע גם בכינוי גרניק.
למי שאין גרניק, ניתן להשתמש במיכל הקצפה ידני כגון IK FOAM PRO.
שמפו זה נטול יכולת סיכוך ולכן אינו מיועד לשימוש עם כפפה או פד שטיפה לרכב.
אין צורך להתחיל כל שטיפה עם שמפו קדם שטיפה! אם הרכב שלכם רק עם שכבת אבק קלה, שטפו את האבק עם צינור מים או מכשיר שטיפה בלחץ (גרניק) והשתמשו בשמפו רגיל!
שמפו מקציף קדם שטיפה לרכב Nanolex Prewash Concentrate 

2. שמפו לרכב

שמפו קלאסי לרכב יהיה שמפו בעל PH ניטרלי, ויכולת סיכוך גבוהה. 
החשיבות של נושא ה PH היא מכיון שמוצרים אלקליניים או חומציים אגרסיבים ויכולים למשל להסיר ווקס או אוטמי צבע, להשפיע על השכבה העליונה של ציפוי קרמי ( מה שנקרא בארץ - ציפוי ננו, או ציפוי ננו קרמי) ולצמצם את ההידרופוביות שלה בהדרגה.
ולכן, PH ניטרלי, מבטיח שטיפה בטוחה לרכבים עם ציפוי קרמי ואינו פוגע בהידרופוביות של הציפוי. ועכשיו אתם בטח שואלים האם שמפו קדם שטיפה שהוא בעל PH גבוה, פוגע בציפוי? אז התשובה היא לא! (בשימוש נכון לפי ההוראות)
לגבי הסיכוך, כאן יש נושא חשוב שארחיב עליו קצת מכיוון שיש עדיין לא מעט אנשים שבטוחים שלשטוף את הרכב רק עם מים זה הדבר הכי טוב?! 
אז, יש לי מבזק חדשות לכל שוטפי הרכבים רק עם מים, אתם עושים יותר נזק מתועלת!
שמפו איכותי לרכב מסכך בין הכפפה (או פד השטיפה) לבין הרכב שלכם, מקטין את החיכוך ובכך ייוצרו לכם פחות מיקרו שריטות ( סוורלים ) בעת השטיפה.
דבר נוסף שחשוב לשים אליו לב הוא מרכיבים/חומרי גלם מהם מיוצר השמפו לרכב - וודאו שאין בו חומרים מסוכנים והוא אינו מכיל NTA (חומצה ניטרילית).
 שמפו לרכב GreenX Shampoo & Foam

3. שמפו קרמי (שמפו ננו) הוא פתרון מעולה לרכבים עם או בלי ציפוי קרמי! 

זהו ללא ספק אחד המוצרים המומלצים ביותר בקרב חובבי טיפוח הרכב והדיטיילינג!
היתרון של המוצר הזה הוא חיסכון בזמן! מכיוון שבזמן שאתם שוטפים את הרכב אתם כבר שמים חומר הגנה עליו, מגבירים את הברק שלו ומחזקים את ההידרופוביות. 
מבחינת ברק והגנה, שמפו קרמי אינו משווה לאוטם צבע איכותי, אך בהחלט מספק תמורה טובה בהתחשב בזמן שמשקיעים ובעובדה שלא צריך לרכוש עוד מוצר.
*אני חייב לציין, שאישית אני לא ממליץ להשתמש בשמפו קרמי בכל שטיפה, אלה כל אחת לכמה שטיפות. 
לסיכום, שמפו לרכב ( סבון לרכב ) הוא לא מוצר אחד אלה מגוון של מוצרים המיועדים בסופו של דבר לסייע לכם לנקות את הרכב שלכם בצורה הטובה ביותר תוך כדי שהם עושים זאת בצורה בטוחה ויעילה. חובבי דיטיילינג רבים יחזיקו כמה סוגים של שמפו לרכב כדי להתאים למצב הלכלוך שעל הרכב ולסוג השטיפה שהם מבצעים, למשל, שטיפת תחזוקה רבעונית, או שטיפה שבועית של הרכב.
הקפידו לקנות מוצרים מחברות ידועות המתמחות בתחום. החברות האלה מקפידות על בקרת איכות שוטפת ומשתמשות במיטב חומרי הגלם כדי שאתם תקבלו את התמורה הטובה ביותר!
מגוון רחב של מוצרי שמפו לרכב מחכה לכם בקישור הבא: https://www.ildetailing.com/collections/%D7%A9%D7%9E%D7%A4%D7%95-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91